Blogs & nieuws artikelen

  • Het OfficeEasy NL team

3G-4G GSM repeater en signaal versterker: bekijk de test resultaten

Bijgewerkt: 3 apr 2018
5 jaar gelden verschenen de eerste versterkers op de markt, vandaag de dag groeit het aanbod nog altijd. Lees hier de voornaamste redenen:


- Eigenlijk is de eerste reden, nogal voor de hand liggend. Mobiele telefoons zijn onmisbaar geworden in ons dagelijks leven, we bellen er niet alleen mee maar we interneten er ook mee. Wees eens eerlijk, is uw telefoon, uw wekker, agenda en navigatiesysteem tegelijk?


- De tweede reden waarom deze versterkers zo populair zijn, ligt bij de mobiele telefonie aanbieders. Ze bieden vaak een wel een 4G netwerk aan, alleen profiteert u hier nog lang niet overal van. Telefoonaanbieders werken er hard aan, om hun netwerk te versterken, alleen komt dit soms net iets te laat. Het is dan ook begrijpelijk, dat de telefoongebruiker het heft in eigen handen neemt.


Vele gebieden in Nederland hebben nog altijd onvoldoende mobiele dekking. Er bestaat echter een goede optie voor iedereen, die geconfronteerd wordt met dit probleem: uw huis of bedrijf uit te rusten met een 3G- of 4G netwerkversterker.


Deze versterkers werken vrij simpel, ze bestaan uit: 3 hoofdonderdelen, 1 externe antenne (gebruikt om het signaal op te vangen), een gsm-signaalversterker en een binnen antenne.


Nog een kleinigheidje, voor het aanvangen van deze test: u dient te weten, dat zelfs de beste netwerkversterkers, niet geplaatst kunnen worden, op een plek waar u totaal geen bereik hebt.En dan nu: DE TEST

Al nu onze test, we hebben hiervoor 3 modellen van grote merken gebruikt en elk Chinees importmodel of merkloos model vermeden. Wij hebben deze keuze gemaakt, aangezien wij uit ervaring weten, dat deze Chinese en merkloze modellen vaak tot teleurstelling lijden. Wanneer u een artikel uit China bestelt, krijgt u over het algemeen te maken met een gebrek aan aftersales service, EU-veiligheidsnormen en een te sterke emissievorming (van 360 ° tot slechts 35 ° afhankelijk van de markeringen).


De volgende artikelen, werden bij het testen gebruikt:

1. De StellaHomeGDW-repeater (SD-RP-1002-GDW) uit het Stella Doradus-assortiment van 2018

2. De 3G-versterker van Sunhans

3. De StellaHome-D 1800 4G (SD-RP1002-D) maakt ook deel uit van het nieuwe Stella Doradus assortiment


Van een streepje naar meerdere: ja het is mogelijk

Voorwaarden: deze test werd uitgevoerd in een gecompartimenteerde ruimte van 250m2, deze ruimte bevond zich in de stad, waar we enkel bij de ramen bereik hadden. Zonder de mobiele repeater ontvingen we amper een 3G-signaal (een streepje) met erg lage snelheden (Kb ‘s). We ontvingen dus zeker geen 4G bereik in de hierboven beschreven ruimte. De mobiele telefoon welke hierbij werd gebruikt, was een vooraf geteste IPhone 5, met verschillende Simkaarten (T-Mobile en KPN).


Het instaleren ging eenvoudig, we hebben de antennes zoals beschreven aangesloten (zie de beschrijving in het installatieschema). De repeaters hebben we eigenlijk alleen op het stopcontact aangesloten.

De inhoud van de verpakking is het volgende: de repeater zelf, 2 coaxiale kabels, een binnen antenne en een buiten antenne.


Let op: De geteste Stella-producten worden geleverd met een coaxkabel van 10/15 meter, welke u kunt gebruiken om de buitenantenne op de versterker aan te sluiten. Het kan zijn, dat u hiervoor een coaxiale extensie toe moet voegen, gezien het feit dat de versterker op de buiten- of binnen antenne te kort kan zijn. Bekijk hiervoor het installatieschema.Test 1: StellaHome-GDW repeater 2G/3G/4G

Allereerst is het van belang u erop te wijzen, dat Stella Doradus (in Nederland gedistribueerd door OfficeEasy), de enige echte fabrikant van mobiele repeaters is. Dit merk is gevestigd in Waterford, Ierland en leverancier van grote operatoren, zoals Alcatel Lucent, Vodafone en Aerospace.

Dit is voor de consument een enorm voordeel, welke tevens garantie betekend. De artikelen van dit merk, zijn alle conform aan EU-normen en garanderen de eerbieding hiervan.

Eind 2017 vernieuwd is de: range Stella Doradus 1002, een nieuw model waarnaar wordt verwezen als SD-RP-1002GDW is ontworpen om het gsm 900Mhz-netwerk, het gsm 1800Mhz-netwerk en het UMTS 1800MHz-netwerk door te geven.

- De ontvangst van de spraakoproep via onze IPhone verbeterde al snel bij gebruik van de repeater, we konden ons vrij door het gebouw bewegen, zonder enige storing te ervaren. Te bedenken dat we voor het gebruik van de repeater alleen naast de ramen bereik hadden.

- Ook heeft onze iPhone een 4G-signaal opgevangen (voorheen niet het geval).

We hebben een stroomtest uitgevoerd met de volgende resultaten: 15 MB/ s download en 8 Mb/ s in upload. De repeater is duidelijk verantwoordelijk voor deze signaalverbetering, omdat we geen andere bitsnelheden (van deze kwaliteit) hebben verkregen buiten de testruimte.

We zijn dan ook zeker erg positief, over de 3G-versterker van Stella Doradus. Ons oordeel is, dat de kwaliteit van de spraak- en datacommunicatie erg verbeterd is.Conclusie van de StellaHomeGDW-test (bijgewerkt januari 2018): ★★★★★

- Zeer eenvoudige te instaleren, dankzij de signaaldetectoren. Dit maakt het mogelijk, om de plaatsing van de antennes en het gebruik te optimaliseren.

- Beweging in en rond om het gebouw maakt geen verschil

- 4G bereikt

- Versterkte en vloeiende: 3 streepjes tegen 1 voor de installatie

- Boost van de stroom: 15Mb/ s tijdens het downloadenTest 2: 3G Sunhans repeater

Dit artikel staat ietwat slechter bekend in het algemene marktsegment. Bij het testen, bleek de gehele oppervlakte van 250 vierkante meter uit onze testruimte, toch gedekt te zijn. Daarbovenop, bleek de kwaliteit van de oproepen aanzienlijk te zijn verbeterd. Dit is nog niet alles, ook de 3G-doorvoer bleek vermenigvuldigd te zijn.

We merkten echter op, dat in tegenstelling tot de Stella mobiele versterker, het modem alleen een rode led-waarschuwing geeft voor het signaal, terwijl het Engelse product 5 diodes heeft. Deze codes informeren ook over het kwaliteitsniveau, deze hebben ons enorm geholpen, om de optimale locatie van de buitenantenne te vinden.


Testresultaten van Sunhans 3G (december 2017): ★★ ✩✩✩

- Geen 4G- maar 3G-netwerk

- Bijna volledige dekking en bewegingsvrijheid over 40% van het lokaal

- Geen indicatoren, om de optimale locatie voor de buiten antenne te kunnen bepalen. De test werd uitgevoerd, dankzij de oorspronkelijk gekozen locatie voor de Stella Tri Band.

- Geen mogelijkheid om de installatie te configureren met uitbreidingen, kabels worden direct gesoldeerd aan de versterker en antennes.

- Een kleine teleurstelling dus, welke door de Chinese import overal verkrijgbaar is.


Test 3: StellaHome-D 4G-repeater in 1800 Mhz

De 4G Stella Doradus signaalversterker, is met name geschikt voor een gebruik in de stad. Dit, omdat de 1800 MHz overeenkomt, met de datatransmissiefrequentie, welke door de meeste telefoonmaatschappijen wordt gebruikt.


Stella Doradus StellaHome-D 1800Mhz testconclusies (januari 2018): ★★★★

- Het Stella Home 4G-pack is zeer effectief, om de netwerkdekking uit te breiden: meer dan de helft van onze testruimte beschikt over 4G (3 streepjes of meer).

- Er worden 2 kabels meegeleverd, om de externe antenne op de repeater (15m) aan te sluiten en om de repeater op de binnen antenne (1m) aan te sluiten. De kabel van één meter is te kort om de installatie te optimaliseren, het is daarentegen mogelijk om de kit aan te passen, door voor een langere coaxkabel te kiezen. Ietwat jammer is, dat de Stella Doradus geen rekening houdt met dit defect.


Algemene conclusie


De mobiele repeaters zijn zeer effectief gebleken, in het leveren de service. U dient echter geen wonderen te verwachten. Onthoud, dat de antenne een minimum aan signaal moet ontvangen om succesvol te zijn. We hebben opgemerkt, dat er omnidirectionele antennes zijn, met een aanzienlijk grotere ontvangstcapaciteit, dan die van een conventionele mobiele telefoon. Deze antennes zouden de kwaliteit van de netwerkontvangst in bijna alle situaties moeten verbeteren, dankzij hun 360° brede ontvangst.


Prijzen voor de Stella Doradus gsm-repeaters:

StellaHome-GDW Tri-Band kost u 325 euro exclusief btw.

StellaHome-D 1800 (4G) kost u 299,90 euro exclusief btw.

Sunhans repeater 3G kost u 129 exclusief btw.


Bekijk het gehele prijsoverzicht hier!


Aarzel niet om ons hier te contacteren, mocht u nog vragen hebben.

Het OfficeEasy Nederland team

1,197 keer bekeken

Artikelen te koop bij Office Easy

Mobiele telefonie
Headsets
IP-telefonie
Audio en videoconferenties
Oordopjes
Portofoons
Gehoorbeschermende headsets

Youtube en andere social media

There are no items in this list

Please reload

There are no items in this list

Please reload

  • Twitter - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon