Blogs & nieuws artikelen

  • Het OfficeEasy NL team

Bescherm uw gehoor: De beste gehoorbeschermers tegen schotgeluiden


Ruim 42.000 mensen staan in Nederland geregeld op de schietbaan, sinds we weten, dat een enkel schot uw gehoor blijvend kan beschadigen, is het tijd om de nodige voorbereidingen te treffen. Tijdens de jacht zult u aan het begin weinig merken van eventuele gehoorschade, maar let op: de schade is er wel. Ik hoor elke dag van jagers, welke wenste eerder aan hun gehoor te hebben gedacht.


De juiste gehoorbescherming kiezen is daarom een van de belangrijkste voorbereidingen, welke u treft voor het sportschieten of de jacht. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar en dit maakt de keuze er niet makkelijker op. De kwaliteit is niet bij elke gehoorbeschermer gelijk, het lezen van dit artikel helpt u bij het maken van uw keuze.


Hieronder vindt u de best beoordeelde gehoorbeschermers uit verschillende prijsklasse:Onder de 100 euro:


- De 3M Peltor Optime II is een goedkopere optie gehoorbeschermer. Dit model kost u ongeveer 17 euro exclusief btw. Voor deze prijs bent u beschermt tegen 31 dB, heeft u een zachte onbreekbare beugel, grote robuuste oorkappen, verminderde vochtigheid en een jaar garantie. Nadelig is, dat de warmte zich kan ophopen bij gebruik in een warme omgeving.

- De Peltor Protac Hunter is een eveneens prijsvriendelijk model, 82,90 euro exclusief btw. Voor dit bedrag ontvangt u, geluiddempende gehoorbescherming, 26dB demping, een niveau afhankelijke functie voor omgevingsgeluiden, een spraak gestuurd menusysteem, een automatische uitschakelfunctie na 4 uur, een waarschuwingssignaal bij een (bijna) lege batterij en een 3,5 mm jack stereo-ingang (beperkt tot 82Db).

- De Peltor Protac Shooter is een gehoorbeschermer, waarvoor u 87,90 betaald bij Office Easy. Voor deze prijs ontvangt u, geluidsverzwakking via de gehoorbeschermer, een hoge demping van 32Db, een niveau afhankelijke functie voor omgevingsgeluiden, een spraak gestuurd menusysteem en een 3,5 mm jack stereo-ingang (beperkt tot 82Db). Eigenlijk is deze gehoorbeschermer dus goed te vergelijken met de Peltor Protac Hunter.Onder de 200 euro:


- De MSA Sordin Supreme Pro X bestaat uit camouflagekleuren en kost u 189,00 euro exclusief btw. U ontvangt voor deze prijs, een robuust slank design, waterdichte microfoons, 5 jaar garantie, een 3,5 mm mono jackplug en een audio input (AUX). Uw gehoor wordt beschermd, terwijl het communiceren en waarnemen van omgevingsgeluid mogelijk blijft. Een minpuntje is dat deze gehoorbeschermer niet over bluetooth beschikt.Onder de 500 euro:


- De Peltor ComTac XPI wordt aanboden voor een bedrag van 319,90 euro exclusief btw. U verkrijgt een slank design, een filterende omgevingsmicrofoon, vervangbare oorkussens, een dynamische microfoon en stereo, two-way radiocommunicatie, een zeer hoog draagcomfort, een inklapbare hoofdbeugel bedekt met leer, een slaapstand na 2 uur, een batterijduur van 200 uur, een inclusieve batterij en 30dB dempingswaarde. Het nadeel is, dat deze gehoorbeschermer niet over bluetooth beschikt en niet ATEX gecertifieerd is.Overige gehoorbeschermers:


Mocht u echt het beste van het beste willen? Kijk dan eens naar de 3M Peltor LiteCom Pro III ATEX nekbeugel. Dit model kost u 1179,00 euro exclusief btw. Voor dit bedrag heeft u uiteraard alle benodigde functies bijeen. U ontvangt, een two-way radio (zowel analoog als digitaal), programmatie van kanalen, bluetooth voor het voeren van telefoongesprekken, muziek luisteren, goede ruisonderdrukking, extreem heldere communicatie, VOX-spraakbesturing, twee microfoons, 8 kanalen (121 subkanalen), slaapstand na 2 uur, 1 km bereik, het duidelijk horen van omgevingsgeluiden en een ATEX-certificatie (geschikt voor tijdens explosies). Kortom, het beste van het beste.


Let op deze lage prijzen vindt u alleen hier terug, alle modellen zijn geschikt voor tijdens de schietsport of de jacht.Het OfficeEasy Nederland team

22 keer bekeken

Artikelen te koop bij Office Easy

Mobiele telefonie
Headsets
IP-telefonie
Audio en videoconferenties
Oordopjes
Portofoons
Gehoorbeschermende headsets

Youtube en andere social media

There are no items in this list

Please reload

There are no items in this list

Please reload

  • Twitter - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon