Blogs & nieuws artikelen

  • Het OfficeEasy NL team

De beste headsets voor in drukke kantoorruimten en callcenters

Bijgewerkt: 23 mrt 2018

Vandaag de dag zijn er zowel headset op de markt, dat een goede keuze maken gecompliceerd lijkt. In dit artikel, vindt u alle nodige informatie om gemakkelijk te kunnen beslissen.Het eerste waar u aan moet denken bij het kiezen van een headset, is of deze geschikt is voor de omgeving waarin u werkt. Werkt u bijvoorbeeld in een luid callcenter, dan heeft u een ‘noise cancelling’ headset nodig. De belangrijkste tip die ik u wil meegeven, is niet alleen naar het design van de headset te kijken maar meer naar de functionaliteit ervan. Naar aanleiding van dit onderzoek heb ik gedurende 2 weken diverse headsets uitgeprobeerd, u vindt hier de resultaten van mijn onderzoek (prijs oplopend).

“The difference between ordinary and extraordinary is that little extra.” –Jimmy Johnson ”

Optie 1: De Sennheiser SC260

De Sennheiser SC260 headset is een bedrade headset met twee oortjes, geschikt voor professionals, welke in luidruchtige omgevingen telefoneren. Dit model, is uitgerust met een noise cancelling microfoon, welke ook nog eens draaibaar is. De ActiveGard™ technologie, dringt schadelijke geluiden terug. Tenslotte is deze headset van robuuste materialen gemaakt en daardoor geschikt voor een intensief professioneel gebruik.

Dit is een van de meest populaire headsets op de markt.


Werkt u in een luidruchtige omgeving en wilt u dat uw klanten hier niets van merken? Dankzij ruisonderdrukking wordt u niet gestoord door geluiden van buitenaf. En met behulp van ActiveGard bent u beschermd tegen onverwachte harde geluiden en hoge tonen. De robuuste uitrusting van de headsets, is erg stevig en deze gaat naar ervaring dan ook echt lang mee. Verder heb ik geen enkel nadeel ervaren bij het dragen van deze headset. U kunt dan ook zonder twijfel voor dit model kiezen, de headset zal u zeker bevallen.

U betaalt bij OfficeEasy: 81 euro exclusief btw.

Optie 2: de Jabra Biz 2300

Optie 2 is de nieuwste headset gebruikt in callcenters. Deze blijkt een betere audiokwaliteit als voorheen te hebben, efficiënter en eleganter te zijn. De Jabra Biz 3000 is een lichte en ergonomische headset, voorzien van een twee oortjes, een instelbare hoofdband en een draaibare microfoonarm. U bent verzekerd van een optimaal comfort gedurende de gehele dag. Iets wat ik persoonlijk erg gewaardeerd heb tijdens het dragen van deze headset, is dat deze over een 360 graden draaibare microfoonarm beschikt. Dit maakte het mogelijk, om de headset naar wens in te stellen, zonder het risico te lopen de microfoonarm te bereken. De Noise Cancelling microfoons onderdrukken verder ruis van buitenaf, net als u waarschijnlijk al verwacht had van dit soort headsets.

Hoe dichter de gebruiker de microfoon bij zijn mond plaatst, des te meer de gesprekspartner het geluid van zijn ademhaling hoort. Tegen dit probleem, is de Jabra headset uitgerust, met een aerodynamische microfoon en schuimen interieurbekleding. Deze microfoon draagt bij aan het terugdringen van lucht in de microfoon. Uit eigen ervaren kan ik u zeggen dat dit werkelijk de kwaliteit van uw telefoongesprekken verbeterd. Deze headset is ook in de mono-versie (enkeloors) te verkrijgen.

Dit model kost bij OfficeEasy: 92,90 euro exclusief btw.

Optie 3: De Plantronics CS520

Nieuw op de markt in draadloze communicatie, is de Plantronics CS520, een lichte koptelefoon met microfoon, uitgerust met 2 oorkussens, welke op elk type kantoortelefoon kunnen worden aangesloten. De Plantronics CS520, is makkelijk te gebruiken en te beheren via het oortje (opnemen/ophangen, mute functie, volume). Dit vond ik erg fijn van ik hoefde niet lang te zoeken en kon meteen aan het werk.

Deze headset van Plantronics is eveneens voorzien, van een noise cancelling microfoon. De koptelefoon elimineert storingen, via het wifinetwerk en gebruikt CAT-IQ-technologie voor het verkrijgen van een HD-breedband geluid. De verbeterde DSP-technologie, zorgt voor een natuurlijker klinkend stemgeluid. Een handigheidje is, dat er op het CS520 model, tot 3 extra koptelefoons kunnen worden aangesloten. Het wordt hiermee mogelijk gemaakt, om met een gesprek mee te luisteren of een conferentie te houden.

U bestelt deze headset al vanaf 197,90 euro exclusief btw bij OfficeEasy.

Optie 4: De Jabra Pro 9470

Dit model is een telefonische headset met revolutionaire lcd-touchscreen, welke ervoor zorgt, dat u mobieler bent als ooit tevoren. U verbindt de gesprekken, van uw mobiele telefoon, vaste telefoon of softphone gemakkelijk door naar uw Jabra Pro 9470 headset.

Daarbovenop, profiteert u van een exceptioneel geluidskwaliteit en een bewegingsvrijheid van 150 meter. De 9470 van Jabra is uitgerust met de nieuwste technologie, uw gesprekken zullen glashelder en op veilige wijze gevoerd kunnen worden. Het Blackout noise cancelling systeem en de DSP-technologie van de microfoon zorgen ervoor dat elk hinderend achtergrondgeluid geëlimineerd wordt. Uw stem komt dus altijd helder over, bij uw gesprekspartner. Uw profiteert eveneens van een optimaal audiogeluid, dankzij de breedband en akoestische bescherming tegen geluidspieken van SafeTone. In de slaapstand heeft de batterij een duur van 46 uur, dit zorgt ervoor dat u de headset niet steeds hoeft op te laden. Bij een intensief breedband gebruik heeft de batterij een duur van 8 uur. Ik heb dit getest en deed zelf iets langer als 8 uur met de batterij. Want ook erg fijn is, is dat de headset op 3 verschillende manieren te dragen is: als hoofdband, om het oor of om de nek.

U bestelt deze headset al vanaf 244,90 euro exclusief btw bij OfficeEasy.

Optie 5: De Plantronics Savi 720

De Plantronics headset beschikt over een afstelbare hoofdband, de headset is licht maar ook robuust en uitgerust met een Noise Cancelling systeem. Hij is uitgerust, met twee oortjes van kunstleer en een microfoonarm met 7 afstelpunten. Deze headset maakt het u mogelijk, om de microfoonarm zo optimaal mogelijk in te stellen, om zo zeker te zijn van een constant kwaliteitsgeluid durende de gehele dag.

Uitgerust, met een verbeterde noise cancelling versie, biedt de Plantronics Savi 720 een onvergelijkbaar duidelijk geluidskwaliteit, zonder last te hebben van een luidruchtige werkomgeving. Op deze manier, kunt u zich goed concentreren op het telefoongesprek zelf.


Deze headsets van Plantronics, hebben een garantieperiode van 2 jaar en kunnen dan ook worden vervangen, indien dit nodig is gedurende de garantieperiode. Het is namelijk zo, dat mocht u binnen twee jaar een probleem ondervinden met uw Plantronics koptelefoon, Plantronics u een vervangbaar artikel op een adres naar keuze levert. Dit artikel mag u vervolgens gedurende het gehele reparatieproces behouden. Om van dit vervangbare programma gebuikt te kunnen maken, hoeft u enkel een aanvraagformulier in te vullen op https://www.plantronics.com/nl/nl/support/product, rubriek garantie en vervanging.


Het is een investering maar denkt u hierbij een aan het spreekwoord: goedkoop is duurkoop. Met deze headset, zit u in ieder geval goed.

U bestelt deze headset al vanaf 258,90 euro exclusief btw bij OfficeEasy.
10 keer bekeken

Artikelen te koop bij Office Easy

Mobiele telefonie
Headsets
IP-telefonie
Audio en videoconferenties
Oordopjes
Portofoons
Gehoorbeschermende headsets

Youtube en andere social media

There are no items in this list

Please reload

There are no items in this list

Please reload

  • Twitter - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon