Blogs & nieuws artikelen

  • Het OfficeEasy NL team

Handleiding: Het kiezen van de juiste GSM-repeater?Een moeilijk te maken keuze of juist niet?


De mobiele dekking van 3G en 4G is in Nederland redelijk goed, toch bestaan er vele klachten, over het hebben van een slechte ontvangst. Soms wordt er zelfs geklaagd, over het helemaal geen signaal te ontvangen. Het totaal niet of slecht ontvangen van een signaal kan erg vervelend zijn, gelukkig bestaat er een oplossing: gsm-signaalversterkers.

De Nederlandse markt is nog niet zo gewend aan dit soort producten, welke over de hele wereld al wel succesvol zijn. We hebben daarom besloten, om wat dieper op het onderwerp in te gaan en u te helpen kiezen uit de beste gsm-repeaters (3G- en 4G). Alle modellen zijn hier beschikbaar.Hoe functioneert een gsm-repeater eigenlijk?


Het principe van dit type product is eenvoudig:

1- U installeert de ontvangstantenne binnen of buiten uw bedrijf, het belangrijkste is om een ​​hoog en duidelijk mobiel signaal te ontvangen op de plek, waar u de antenne plaatst.

2- Gebruik de meegeleverde kabel, om de antenne aan te sluiten op uw gsm-repeater (zie de testresultaten in een eerder artikel). Dit laatste lijkt vaak op de grootte van audioversterkers, welke in een voertuig geplaatst kunnen worden.

3- U hoeft alleen nog de antennes aan te sluiten, zodat ze het signaal overal wordt ontvangen.


Let op: Hoe hoger het externe signaal, hoe groter het dekkingsgebied. Bij een grotere dekking, zal uw communicatie helderder zijn.

In gevallen waarbij het externe signaal zwak of van slechte kwaliteit is, kan de ontvangst van de antenne en de kwaliteit van de kabel aanzienlijk worden verbeterd, door de locatie van de ontvangende antenne aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een hoog punt buiten uw bedrijf.Is een gsm-repeater schadelijk voor uw gezondheid?


Nee, niet wanneer uw gsm-versterker van een merk is voorzien en voldoet aan de CE-, ROHS- en RODE 2014/53/ EU-richtlijnen (out-of-band versterkingslimieten). De antennes zijn bovendien, 5 tot 10 keer minder krachtig dan uw mobiel zelf.

De meeste mobiele telefoons of smartphones, welke bij het oor worden gehouden, hebben een vermogen van minstens 700mW. Dit terwijl dat goede mobiele signaalversterkers, niet meer dan 10 milliwatt overschrijden.

Pas echter op voor Chinese modellen, welke op Amazon worden verkocht en op verschillende 'gespecialiseerde' sites, met enkel een buitenlands telefoonnummer. We weten uit ervaring, dat deze modellen het netwerk van operators ernstig zouden kunnen verstoren. Het is dus oppassen geblazen.Kan ik de Gsm-operator kiezen, welke het bereik op mijn locatie sterker maakt?


Ja, u bepaald van welke operator u gebruik maakt, als er dus 4 operators binnen bereik zijn, richt u uw antenne op de gekozen operator om het signaal te versterken. Sommige mobiele netwerkversterkers maken het mogelijk, deze keuze via een programmeer software op de pc te maken.Gsm-repeaters? Zijn ze compatibel met elke operator en met elk netwerk?


Ja en nee, de gsm-signaalversterkers zijn compatibel met alle operatoren in Nederland. Daarentegen, kunnen volgens de zones in Nederland en uw operator in 5 frequenties worden gebruikt: 1800 MhZ, 2100 MhZ, 2600 MhZ, 800 MhZ en 900 MhZ. Het is daarom noodzakelijk, om uw versterker en de frequenties te kiezen binnen het bereik van de antennes.

Het is dus een goede keuze, om bij het bestellen op te letten, of de website wel telefonisch bereikbaar is. U zult de ondersteuning en het advies voor en na de verkoop goed kunnen gebruiken. Daarbij kunt u het beste voor een product kiezen met "5 bands", omdat deze het alle frequenties versterken.Kan ik elk type oppervlakte bedekken of zijn er grenzen?


Ja, de keuze is zeer breed, u kunt het gsm-signaal versterken in een voertuig, een boot, een kamer, een hele woning of zelfs in een gebouw met meerdere verdiepingen.


Hoe groter de oppervlakte, des te meer gsm-signaalversterker, binnenantenne-versterkers, en kabellengte nodig zijn. Het kan zijn, dat er voorversterkers moeten worden geïnstalleerd.

De meest geavanceerde oplossingen beslaan momenteel een totale oppervlakte van 16.000 vierkante meter, terwijl de eenvoudigste oplossingen een dekking van 10 tot 30 vierkante meter bieden.Welk merk gsm-versterker kan ik het beste kiezen?


Wij raden u enkel Stella Doradus-netwerkversterkers aan, voornamelijk om het unieke netwerkbeveiliging systeem. Stella Doradus modellen, zijn de enige modellen, welke ervoor zorgen, dat de operatornetwerken niet worden verstoord. Mocht dit wel het geval zijn, dan kunt u op hoge boetes rekenen. Tel daarbij op dat Chinese producten wel functioneel zijn, maar dat hun zendvermogen slecht controleren blijft. Het is dan ook niet gek, dat deze artikelen goedkoper op sites zoals, Ali Express worden aangeboden.Samengevat


-Kies CE-gecertificeerde apparatuur met een netwerkbeveiligingssysteem voor operators, maar ook compatibel met de RED 2014/53/ EU-norm.

-Kies uw versterker op basis van de frequenties, welke door uw mobiele netwerkaanbieder in de regio worden gebruikt

-Kies voor een provider, welke telefonisch bereikbaar is en een Nederlandse website heeftHet OfficeEasy Nederland team


22 keer bekeken

Artikelen te koop bij Office Easy

Mobiele telefonie
Headsets
IP-telefonie
Audio en videoconferenties
Oordopjes
Portofoons
Gehoorbeschermende headsets

Youtube en andere social media

There are no items in this list

Please reload

There are no items in this list

Please reload

  • Twitter - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon