Blogs & nieuws artikelen

  • Het OfficeEasy NL team

Vind de voor u geschikte portofoon: in slechts 6 stappen!


Opzoek naar een geschikte portofoon, maar geen idee waar te beginnen? Het vinden van een geschikte portofoon kan soms erg lastig lijken, terwijl dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Door het volgen van de 6 stappen uit dit artikel, wordt het maken van een keuze ineens erg eenvoudig.


Stap 1: Bedenk waar u de portofoon voor wilt gebruiken

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen, waar u de portofoon voor wilt gaan gebruiken. Schaft u deze voor professionele doeleinde aan, of is deze bijvoorbeeld voor uw kinderen bedoelt? Wanneer dit laatste het geval is, kunt u bijvoorbeeld voor felle kleuren kiezen. Gebruikt u de portofoon op het water, dan kunt u het beste voor waterdichte portofoon gaan. Gebruikt u de portofoon voor de jacht, kies dan voor een goede batterij met groot bereik. Het is dus belangrijk vast te stellen, welke functies u graag op uw portofoon wilt hebben.Stap 2: Kies een frequentie

Nadat u heeft besloten waar u de portofoon voor gaat gebruiken, is het belangrijk om een frequentie te kiezen. U maakt hierbij een keuze uit de VHF en UHF frequenties. UHF-portofoons functioneren met frequenties van 400 tot 512 MHz (megahertz). De VHF-portofoons functioneren met frequenties van 136 tot 174 MHz (megahertz). Weet u niet goed welk soort frequentie u nodig heeft? Geen paniek, onze experts geven u gratis een persoonlijk advies. Het is goed om te weten, dat de meeste portofoon gebruikers voorkeur geven aan UHF-portofoons. De signalen van UHF-portofoons doordringen namelijk drukke panden, zoals in steden. De sterkste UHF-portofoons, hebben een groot bereik en kunnen in sommige gevallen zelfs door beton heen zenden. De VHF-portofoon is vooral geschikt, voor wanneer de omgeving vrij is. U kunt hierbij denken aan een gebruik op zee, een natuurgebied of tijdens andere buitenactiviteiten. De VHF-portofoons werken in onder deze omstandigheden over verdere afstanden.


Stap 3: Kies een afstandsbereik

Afstandsbereik is een belangrijke factor, bij het uitzoeken van een portofoon. Niet elke portofoon voldoet werkelijk aan de vooraf opgegeven afstand. Veel factoren beïnvloeden het bereik van de portofoon, auto’s, bomen, rotsen, gebouwen etc. Het is een goed idee, om de verkoper duidelijk te vragen, naar welk bereik u in de door u gewenste omgeving zult hebben.

Stap 4: Kies de voeding

Normaal gesproken, zorgt een hogere voeding voor een hogere prijs. Hoe sterker uw batterij, hoe groter het bereik van uw portofoon wordt. 2 Watt = 2,5 kilometer, 3 Watt = 3,2 kilometer en 5 Watt = 8 kilometer. Let op dit is een indicatie en kan naar weersomstandigheden veranderen.


Stap 5: Bepaal de prijs

De prijs, welke u bereid bent uit te geven aan een portofoon is uiteraard van belang. Factoren, welke de prijs bepalen zijn: het merk, de kwaliteit, de verschillende functies, accessoires en hardware. Kijk eens naar de verschillende prijzen van portofoons en vergelijk deze met de door u gewenste functies.


Stap 6: Kies een oplaadsysteem

Met de 5 eerdere stappen, heeft u waarschijnlijk al een beeld, over welke portofoon voor u geschikt is. Toch is het kiezen van een juist oplaadsysteem ook een belangrijk aandachtspunt. Bekijk alle portofoon accessoires hier.


Het OfficeEasy NL team


6 keer bekeken

Artikelen te koop bij Office Easy

Mobiele telefonie
Headsets
IP-telefonie
Audio en videoconferenties
Oordopjes
Portofoons
Gehoorbeschermende headsets

Youtube en andere social media

There are no items in this list

Please reload

There are no items in this list

Please reload

  • Twitter - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon